Ingrediënten
500 g half-om-half gehakt
2 witte boterhammen in melk geweekt of 3 volle eetlepels paneermeel
1 tl zout
snuf peper
1 losgeklopt ei
2 el verse tuinkruiden zoals peterselie en bieslook
8 kleine blokjes
jonge kaas
2 el vloeibare boter
Bereidingswijze
Stap 1
Knijp het brood uit en vermeng samen met de andere ingrediënten, behalve de kaas, door het gehakt. Vorm 8 ballen van het gehakt en duw met je duim een holletje in het gehakt. Druk er een blokje kaas in en duw het gehakt er weer goed omheen. Rol de ballen nog eens goed door de handen en laat ze nog een half uur in de koelkast opstijven.
Stap 2
Verwarm de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom aan. Zet het vuur lager, voeg twee eetlepels water toe en laat de ballen in 10 minuten gaar sudderen.