Gehaktballetjes met mosterdsaus
20-40 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 700 g gemengd gehakt
  • 50 g boter
  • 100 g paneermeel
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 dl bouillon (van groentebouillonblokje)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, knoflook, peper en zout. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een golfbal. Smelt de boter in een braadpan met antiaanbaklaag en bak op een laag vuur de gehaktballetjes gaar. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de balletjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd ze warm.
  2. Voeg de bouillon en peper bij het braadvocht in de pan. Roer goed met een garde en breng de inhoud van de pan aan de kook. Zet het vuur zachter en dik de saus in met een papje van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water.
  3. Haal de pan van het vuur, roer de mosterd erdoor en schenk de mosterdsaus over de gehaktballetjes.

Voedingswaarde per persoon
620 KCAL (2605 KJ). EIWIT: 38 G. VET: 42 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!