Gehaktbrood met mozzarella
langer dan 60 minuten
Oven
6 personen
Bijgerecht
Gehakt
Overig
Onbekend

Ingrediënten

600 g rundergehakt
1 grote aardappel, geraspt
1 ei
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
2 eetlepels basilicum, fijngesneden
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 theelepel paprikapoeder
1 beschuit
1 bol mozzarella, in stukjes
Boter om in te vetten

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 140 graden.

Stap 2.
Meng het gehakt met de aardappelrasp, ui, paprika, basilicum, peterselie, peper, paprikapoeder en het ei. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel en meng dit goed. Verdeel er vervolgens de mozzarella doorheen.

Stap 3.
Vet een cakevorm (lengte +/- 20 cm) in met de boter. Stort het gehaktmengsel in de cakevorm en druk dit goed aan. Bedek de cakevorm met aluminiumfolie en zet hem een uur in de oven. Haal na 40 minuten het aluminiumfolie eraf, zodat de bovenkant bruin bakt. Laat het gehaktbrood iets afkoelen en snijd het in plakken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!