Gehaktbrood met paprika
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g half-om-halfgehakt
100 gram paneermeel
4 eetlepels droge witte wijn
2 sjalotjes, gehakt
2 eieren
1 eetlepel nootmuskaat
1 rode peper
4 eetlepels peterselie
1 theelepel cayennepeper
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
4 knoflooktenen, geperst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Halveer de rode peper in de lengte en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd het pepertje in ringetjes.

Meng alle ingredienten door het gehakt en breng dit op smaak met zout en peper.

Kneed het gehakt tot een mooie broodvorm.

Verhit wat olie in een grote pan en bak het gehaktbrood in ongeveer 15 minuten rondom. Laat het vervolgens 25 minuten doorgaren in de oven.

Laat het gehakt afkoelen en koud worden in de koelkast. Snijd er plakken van. Serveer met aioli en koolsla.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!