Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
100 gram paneermeel
4 eetlepels droge witte wijn
2 sjalotjes, gehakt
2 eieren
1 eetlepel nootmuskaat
1 rode peper
4 eetlepels peterselie
1 theelepel cayennepeper
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
4 knoflooktenen, geperst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de rode peper in de lengte en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd het pepertje in ringetjes.
Meng alle ingredienten door het gehakt en breng dit op smaak met zout en peper.
Kneed het gehakt tot een mooie broodvorm.
Verhit wat olie in een grote pan en bak het gehaktbrood in ongeveer 15 minuten rondom. Laat het vervolgens 25 minuten doorgaren in de oven.
Laat het gehakt afkoelen en koud worden in de koelkast. Snijd er plakken van. Serveer met aioli en koolsla.