Ingrediënten
600 g rundergehakt
250 g bloem
mespunt zout
120 g harde boter in kleine blokjes
20 g geraspte parmezaanse kaas
50 ml ijskoud water
1 el grove mosterd
5 zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
2 el groene olijven zonder pit, klein gesneden
zout en peper
1 losgeklopt ei
3 el beschuitpaneermeel
Bereidingswijze
Stap 1
Zeef de bloem en zout boven een grote kom en wrijf de boterblokjes erdoor tot een kruimelige massa, voeg de kaas toe en giet zoveel water toe tot het een soepel deeg wordt dat niet plakt. Kneed het deeg minstens 5 minuten door en vouw het dan in plasticfolie. Laat tot gebruik koelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kneed het gehakt goed door met de mosterd, zongedroogde tomaatjes, olijven, zout en peper, de helft van het ei en het paneermeel. Vorm er een rol van circa 25 cm van.
Tip; Proef of het gehakt goed op smaak is door een klein stukje in een beetje kokend water gaar te koken.
Stap 3
Rol het deeg uit tot een lap van circa 30 bij 20 cm. Leg het gehakt erop en vouw de randen van het deeg naar elkaar toe totdat het deeg aan alle kanten gesloten is. Keer de rol om en leg hem met de naad op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het deeg rondom met het overgebleven ei en bak het brood in circa 60 minuten gaar en goudbruin. Laat het broodje even rusten voordat u hem in dikke plakken snijd. Lekker met een bleekselderij rauwkostsalade.