Gehaktrolletjes in blad van spitskool met bulgur
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • bladeren van 1 spitskool
  • 800 g half-om-half gekruid gehakt
  • 2 witte uien, grof gesneden
  • ½ rode peper, in ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kg pomodori-tomaten, fijngesneden
  • 320 g bulgur

Bereidingswijze

  1. Stoof de uien, rode peper, knoflook en gember in een stoofpan.
  2. Bak – om te ontzuren – de tomatenpuree mee in de pan en voeg daarna de fijngesneden pomodori-tomaten toe.
  3. Kook het geheel in op een laag vuur tot een dikke massa ontstaat.
  4. Blancheer de spitskoolbladeren in een pan met ruim kokend water en spoel deze koud af.
  5. Verwijder de nerven uit de bladeren en dep de bladeren droog met een schone theedoek.
  6. Maak acht worstjes van het gehakt. Rol deze strak in de spitskoolbladeren en leg ze weg in een ovenschaal.
  7. Verspreid de tomatensaus over de bladeren en zet deze een half uur in de oven op 160 graden.
  8. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de gehaktrolletjes met gekookte bulgur.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 916 KCAL (3830 KJ). VET: 37 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). EIWIT: 60 G. KOOLHYDRATEN: 75 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!