Ingrediënten
500 gram gehakt, half om half
aardappelpuree voor 4 personen
extra scheutje melk
1 grote ui
30 gram braadboter
1 zak gemengde diepvriesgroenten
1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
1 eetl. Worchestershiresauce
zout en versgemalen peper
aangeroerde maïzena of allesbinder
3 eetl. versgeraspte jongbelegen Goudse kaas
2 eetl. paneermeel
Bereidingswijze
Stap 1
Maak aardappelpuree op de gebruikelijke manier en verdun met een extra scheutje melk, zodat de puree makkelijk over het gehaktmengsel verdeeld kan worden en in de oven niet uitdroogt.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snipper de ui en laat regelmatig omscheppend circa 5 minuten fruiten in de braadboter. Voeg het gehakt toe en laat terwijl het in de pan wordt los gemaakt, meebakken tot het niet meer rood is. Voeg de groenten toe en laat meebakken tot ze goed zijn ontdooid. Voeg de tomaatblokjes met het vocht toe en laat aan de kook komen. Breng pittig op smaak met de Worcestershiresauce en wat zout en peper. Bind de gehaktsaus met maïzena of allesbinder.
Stap 3
Schep de gehaktsaus in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree op de gehaktsaus, strijk de bovenkant glad en maak er met een vork een ruitpatroontje in. Schep de geraspte kaas en het paneermeel door elkaar en strooi dit mengsel over de aardappelpuree. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.