Gehakttaart
40-60 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Gehakt
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g halfomhalfgehakt
  • 6 plakjes of 1 groot vel bladerdeeg
  • 150 g gewelde abrikozen, gehalveerd
  • 500 g prei
  • 300 g roomkaas met tuinkruiden
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met 30 gram boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  2. Bak het gehakt rul en breng het op smaak met peper en zout. Snijd de prei in dunne ringen en voeg ze samen met de abrikozen toe aan het gehakt.
  3. Vermeng het gehaktmengsel met de roomkaas en doe dit in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 970 KCAL (4075 KJ).
EIWIT: 35 G. VET: 67 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 53 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!