Ingrediënten
300 g rundergehakt
1 stronkje broccoli, in kleine roosjes verdeeld
2 el vloeibare boter
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
zout en peper
6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
1 el bloem
10 kerstomaatjes
3 eieren
1 dl slagroom of kookroom
50 g geraspte pizzakaas
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een beetje water met zout aan de kook, genoeg om de broccoli in te koken. Leg zodra het water kookt de broccoli erin en laat 1 minuut doorkoken. Doe over in een vergiet en spoel koud af. Verwarm een eetlepel boter in de koekenpan en bak het gehakt met de kerrie en paprikapoeder in 4 minuten rul en bruin. Doe de broccoliroosjes bij het gehakt in de pan en bak nog een minuut mee. Laat het gehakt afkoelen en giet eventueel vocht af. Breng het nog op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het deeg ontdooien en vet een lage taartvorm met een diameter van 28 cm in met de rest van de boter. Bestrooi de vorm met wat bloem en schud overtollige bloem eruit. Maak van het deeg een grote vierkante plak door de randen aan elkaar te drukken en verdeel het deeg over de taartvorm. Hier en daar zal het deeg wat op maat moeten worden gesneden of geplakt, maar dat is een creatief en leuk werkje. Prik met een vork allemaal gaatjes in het deeg.
Stap 3
Verdeel het gehaktmengsel over het deeg en leg de tomaatjes ertussen. Klop de eieren met de room, snuf zout en peper los en giet dit mengsel gelijkmatig over het gehakt. Strooi er de kaas over en zet de taart in de oven. Laat in circa 25 minuten bruin en gaar bakken. Laat de taart 10 minuten rusten voordat hij aangesneden wordt.