Ingrediënten
250 g rundergehakt
6 à 8 velletjes hartige taartdeeg (diepvries)
olie
bloem
200 g kleine broccoliroosjes
zout en peper
1 el gedroogde oregano
2 eieren
1,5 dl room
2 el tomatenketchup
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
75 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1
Haal het deeg op tijd uit de vriezer. Vet de springvorm in met een kwastje olie en bestrooi met wat bloem. Kook een minuut de broccoliroosjes in wat water met zout. Spoel af onder koud water en laat uitdruppelen in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2
Bak het gehakt met wat zout, peper en oregano in een koekenpan en giet het wat vrij komt weg. Verdeel het deeg over de de springvorm en zorg dat de opstaande rand helemaal tot aan de bovenkant bedekt is. Druk de randjes goed op elkaar. Klop de eieren met de room en ketchup los. Schep het gehakt, broccoli en tomaatjes door de eierroom zodat alles met een laagje is bedekt. Voeg nog een beetje zout en peper toe en de helft van de kaas. Roer goed door en schep dan alles in de deegvorm. Duw alles goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan en strooi de rest van de kaas erover. Vouw het deeg wat er boven uit komt gewoon om. Bak de taart in 40 minuten mooi bruin en gaar. Laat wel even 10 minuten staan voordat je de taart gaat aansnijden.