Ingrediënten
1 middelgrote rijpe ananas
40 gram boter
4 eetl. lichtbruine basterdsuiker
4 eetl. sinaasappelsap
Desgewenst een scheutje rum
Pistache-ijs
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas en schil hem van boven naar beneden. Verwijder hierbij zoveel mogelijk van de bruine ‘ogen’. Snijd de ananas in plakken van gelijke dikte en snijd of steek er de harde kern uit.
Stap 2.
Verhit de boter in een grote koekenpan, bij voorkeur met een anti-aanbaklaag. Haal de ananasplakken door de suiker, leg ze in de pan en laat ze op halfhoog vuur aan een kant kleuren. Keer ze om en bak ze aan de andere kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Doe de resterende suiker in de pan, roer tot de suiker is gesmolten en blus af met het sinaasappelsap. Pas op voor spatten! Roer goed tot het een gladde siroop is. Schenk van het vuur desgewenst een scheutje rum door de siroop. Schep de ananas op de borden en schep de siroop uit de pan erover. Leg er een bolletje pistache-ijs bij.