Gekaramelliseerde sjalotjes met bietensap en rozemarijn
20-40 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst
Ingrediënten
- 200 ml bietensap
- 100 g boter
- 250 g sjalotjes
- 1/2 el rietsuiker
- 1 takje rozemarijn
- 100 ml kippenbouillon
- peper en zout
Bereidingswijze
- Pel de sjalotjes. Verhit de boter in een koekenpan totdat het begint te bruisen. Voeg de sjalotjes toe met de rozemarijn en suiker.
- Laat de sjalotjes ongeveer 5 minuten licht karamelliseren en bestrooi ze met peper en zout.
- Schenk het bietensap en de bouillon erbij, breng het aan de kook en laat het geheel onafgedekt nog 5 minuten sudderen totdat de sjalotjes gaar zijn. Af en toe omscheppen.
- Haal de sjalotjes uit de pan en laat het vocht inkoken totdat het stroperig wordt. Zet de warmtebron uit, voeg de sjalotjes weer toe en schep het nog een keer goed door.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 237 KCAL (981 KJ). VET: 20 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 2 G. KOOLHYDRATEN: 10 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!