Gekonfijte kippenbouten met noedels en radijs
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Oosters

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 liter ganzenvet, reuzel of olijfolie
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels (Hindoestaanse) kerrie
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 half bolletje knoflook, tenen geplet

VOOR DE NOEDELS

  • 1 bos radijs, in hele dunne plakjes
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 200 g woknoedels
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngehakt
  • 20 g verse gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 80 graden. Meng de sinaasappelrasp, de specerijen en de knof­look met het ganzenvet. Leg de kippenbouten in een schaal en overgiet ze met het ganzen­ vet. Laat de kippenbouten 3 uur konfijten in de oven. Haal ze uit het vet en zet ze apart.
  2. Schep de radijs om met de rijstazijn.
  3. Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm de ketjap met 30 ml water en doe er de rode peper en de gem­ber bij. Roer de sesam­ en olijfolie erdoor­heen en verwarm hierin de noedels.
  4. Leg de kippenbouten in een antiaanbak­ pan met het vel naar beneden, zodat het vet eruit loopt. Bak ze op de huid in 3­5 minuten krokant, zonder olie of vet toe te voegen.
  5. Verdeel de radijs over vier borden, schep de noedels erbovenop, leg de kippenbout ertegenaan en garneer met het sesamzaad.

Voedingswaarde per persoon
840 kcal (3530 kj). eiwit 43 g. vet 54 g (waarvan 40 g onverzadigd). koolhydraten 46 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!