Gekookte achterham met ananas en aardappeltortilla
0-20 minuten
Oven
4 personen
Tussengerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 plakken achterham van een halve cm dik (ongeveer 60 gram)
  • 4 schijven ananas
  • Vier flinke plukken bladselderij
  • Grove mosterd
  • Aluminiumfolie
  • 350 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 4 eieren
  • 100 ml koksroom
  • 2 theelepels sambal
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 1 bakje kerstomaatjes gehalveerd
  • 100 gram feta in stukjes gesneden
  • 15 zwarte olijven gehalveerd

Bereidingswijze

Voor de tortilla:

  1. Klop de eieren met de sambal en de koksroom en breng op smaak met wat zout.
  2. Bak de aardappelen en de ui in een koekenpan goudbruin.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel hierin de gebakken aardappelen en ui. Giet het ei/roommengsel er overheen en verdeel feta, tomaten en olijven over de schotel en druk aan.
  4. Bak de tortilla in een oven van 180 graden in 30 minuten of totdat het vocht goed gestold is.
  5. Leg op ieder bord een open gevouwen pakketje ham. Snijd de tortilla in puntjes of blokjes en leg erbij.

Voor de ham:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Leg iedere plak ham op een velletje folie en besmeer ze met mosterd. Leg daar een plak ananas bovenop en een flinke pluk bladselderij.
  3. Vouw de folie dicht en leg de pakketjes 10 minuten in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!