Ingrediënten
4 niet te grote varkenshaasjes (elk 200 g)
½ bosje bieslook
½ bosje kervel
2 eetlepels fijne mosterd
3 eetlepel olijfolie
100 g gepelde verse zilveruitjes
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels azijn
1 dl rode wijn
2 eidooiers
½ dl witte wijn
1 eetlepel Dijonmosterd
Bereidingswijze
Als eerste de gesmoorde zilveruitjes: verhit een eetlepel olijfolie en bak de uitjes goudbruin. Voeg nu de suiker toe en karamelliseer de uitjes. Voeg de rode wijn en azijn toe en smoor de uitjes gaar.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de bieslook en kervel fijn. Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout. Wrijf ze daarna in met de fijne mosterd en paneer ze met de fijngehakte kruiden. Verhit een pan met twee eetlepels olijfolie en bak de varkenshaasjes om en om. Zorg ervoor dat de kruiden niet aanbranden. Plaats de varkenshaasjes in de oven en gaar ze zo nog een kwartiertje.
Maak ondertussen de sabayon. Klop de eierdooiers met de witte wijn au bain marie (in een kom boven een pan kokend water) tot een lobbige saus. Voeg op het laatst de Dijonmosterd toe en breng de sabayon op smaak met peper en zout.