Gekruide lamsfilet met abrikoos
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Tussengerecht
Lam
Overig
Kerst

Ingrediënten

120 g lamsfilet, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel oreganoblaadjes
1 theelepel cayennepeper
4 gedroogde abrikozen
2 eetlepels olijfolie
100 ml medium sherry

Bereidingswijze

Stap 1.
Meng de ui met de knoflook, oregano en cayennepeper. Laat de plakjes lamsfilet een uur afgedekt in dit mengsel marineren, in de koelkast.

Stap 2.
Snijd de abrikoosjes in plakjes en marineer ze in de sherry.

Stap 3.
Verhit wat olie in een pannetje en bak het vlees kort samen met het knoflook-ui mengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak de abrikoosjes even mee.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!