Ingrediënten
1 kg buikspek, gegaard
500 ml kalfsfond
1 stengel citroengras, ingesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
5 plakjes verse gemberwortel
1 eetlepel honing
100 ml sojasaus
100 ml ketchup
2 eetlepels balsamicoazijn
2 aubergines
2 bollen mozzarella
100 ml olijfolie
Bereidingswijze
1. Voor de laksaus: verwarm de kalfsfond met het citroengras, 1 teentje knoflook, gember, honing, sojasaus, ketchup en azijn. Laat dit 30 minuten zachtjes koken.
2. Meng de olie met 3 teentjes knoflook en snijd de aubergine in de lengte in plakken. Bestrooi ze met zout en laat dit een uur in een vergiet staan. Spoel de aubergine- plakken daarna af en dep ze goed droog. Beleg vervolgens vier plakken met twee plakjes mozzarella en leg daarbovenop weer een plak aubergine. Steek het geheel vast met houten prikkers en smeer de boven- en onder- kant in met de knoflookolie.
3. Snijd het buikspek in dikke plakken en rooster ze enkele minuten per kant op de barbecue. Besmeer ze daarna direct met de laksaus en serveer wat overblijft in een apart schaaltje.
4. Rooster ondertussen ook de aubergineplakken 5 a 6 minuten aan beide kanten op de barbecue.