Gele gazpacho
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Spaans
Zomer
Ingrediënten
- 100 g chorizo, in blokjes
- 3 gele paprika’s
- 1 teentje knoflook
- 5 sneetjes witbrood
- 400 ml kippenbouillon van een blokje
- Tabasco
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en doe de paprika’s samen met de knoflook in een keukenmachine. Snijd de korstjes van 4 sneetjes brood en voeg die toe. Pureer ze samen met de bouillon tot een gladde massa.
- Laat de soep in 1 uur koud worden in de koelkast. Breng hem op smaak met peper en zout en enkele druppels tabasco.
- Schenk de gazpacho in kommen. Rooster een sneetje brood en snijd het in kleine stukjes. Strooi ze samen met de chorizo over de gazpacho. Maak eventueel af met een blaadje basilicum.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!