Gele gazpacho
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Spaans
Zomer

Ingrediënten

  • 100 g chorizo, in blokjes
  • 3 gele paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 5 sneetjes witbrood
  • 400 ml kippenbouillon van een blokje
  • Tabasco
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en doe de paprika’s samen met de knoflook in een keukenmachine. Snijd de korstjes van 4 snee­tjes brood en voeg die toe. Pureer ze samen met de bouillon tot een gladde massa.
  2. Laat de soep in 1 uur koud worden in de koelkast. Breng hem op smaak met peper en zout en enkele druppels tabasco.
  3. Schenk de gazpacho in kommen. Rooster een sneetje brood en snijd het in kleine stuk­jes. Strooi ze samen met de chorizo over de gazpacho. Maak eventueel af met een blaadje basilicum.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!