Traybake van gemarineerde en geroosterde groenten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Internationaal
Zomer

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 250 g kleine tomaatjes, gehalveerd
  • bosje groene asperges
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 250 g champignons
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 200 g plakjes geitenkaas
  • bosje basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 cm en bestrooi met zout. Laat ze even staan, zodat het zout kan intrekken. Dep de aubergine en courgette daarna droog en bestrijk ze met olie.
  3. Gril de plakjes zodat er mooie grilstrepen ontstaan.
  4. Rooster de paprika’s en haal het vel er af.
  5. Schil de onderkanten van de asperges en blancheer de asperges in zout water. Giet ze af en besprenkel ze met dragonazijn.
  6. Meng de champignons 5 minuten met de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte peterselie, zout en peper.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Rangschik de groenten erop (vergeet de gehalveerde tomaatjes niet) en brokkel de plakjes geitenkaas erover. Zet dit 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de basilicumblaadjes over het gerecht.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 340 KCAL (1430 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 23 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 16 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!