Gemarineerde kipspiesjes met limoen
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hapjes/Amuse
Overig
Kerst

Ingrediënten

300 g kipfilet
3 eetlepels Cointreau
2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, gepeld en in vieren
1 rode peper, in ringetjes
1 bosje dragon, fijngesneden

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de kipfilets in niet te kleine stukken van gelijke grootte. Meng ze in een schaal met de Cointreau, het sap van 1 limoen en 2 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook, rode peper en dragon toe en schep dit goed door elkaar. Dek het af met huishoudfolie en laat het 2 uur marineren in de koelkast.

Stap 2.
Snijd de andere limoen in de lengte door en daarna in partjes. Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen.

Stap 3.
Rooster de spiesjes in een grillpan ongeveer 3 minuten per kant en serveer ze met kant-en-klare satésaus of limoenmayonaise.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!