Gemarineerde kogelbief 
0-20 minuten
Koken
2 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 2 kogelbiefstukken van circa 125 gram per stuk
  • 30 g braadboter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 el kookroom
  • allesbinder of aangeroerde maïzena

Marinade

  • 1 glas stevige rode wijn
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels tabasco

Bereidingswijze

  1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  2. Giet de wijn voor de marinade in een plat schaaltje, waar de biefstukken naast elkaar in passen.
  3. Snipper de ui en de knoflook heel fijn en roer ze met de tabasco door de wijn.
  4. Leg de biefstukken in de marinade en laat ze afgedekt op kamertemperatuur 1 uur marineren. Keer ze na 30 minuten om.
  5. Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze op keukenpapier droog.
  6. Verhit de boter in een koekenpan met een dikke bodem tot zeer heet. Bak de biefstukken op de gebruikelijke manier op de gewenste graad van gaarheid. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze afgedekt warm.
  7. Giet de marinade in de pan en laat kort koken. Roer er de room door, breng de saus op smaak met wat zout en bind met wat allesbinder of aangeroerde maïzena. Roer het uitgelopen vocht van de biefstukken door de saus en schep de saus over de biefstukken.

Lekker met gebakken of gefrituurde aardappelen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!