Ingrediënten
1,2 kilo dunne lende
Blaadjes van 4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
4 teentjes knoflook
1 rode chilipeper, zeer fijn gesneden
500 g minikrieltjes in de schil, gehalveerd
2 takjes oregano
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in halve ringen
10 blaadjes basilicum
200 ml olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1.
Marineer het vlees een avond van tevoren in een mengsel van 200 ml olijfolie en de tijm, rozemarijn, chilipeper en 2 fijngehakte teentjes knoflook.
Stap 2.
Verwarm de barbecue (met deksel) tot 200 graden. Schroei het vlees rondom dicht tot het een goudbruin korstje heeft. Leg het uit het midden, zodat het niet boven de kooltjes ligt, en bak het 15 á 20 minuten, met het deksel op de barbecue.
Stap 3.
Meng de gehalveerde minikrieltjes met twee geplette teentjes knoflook, de oregano en 50 ml olijfolie. Schep het geheel in een verwarmde ovenschaal en laat de krieltjes 20 à 25 minuten op barbecue bakken.
Stap 4.
Maak een salsa van de kerstomaatjes, basilicum, ui, balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie. Breng de salsa op smaak met zout en peper en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Stap 5.
Haal het vlees van de barbecue af. Laat het in aluminiumfolie rusten tot de krieltjes klaar zijn. Serveer het vlees in dikke plakken, met de krieltjes en tomatensalsa.