Ingrediënten
- 1,5 kg verse spareribs
- 1 liter rundvleesbouillon
- 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
- 50 ml ketjap
- 1 stengel citroengras
- Halve galiameloen
Voor de cocktailsaus:
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 groene peper, in dunne ringetjes
- Halve limoen, rasp en sap
- 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
- 1 takje munt, de blaadjes gesneden
Bereidingswijze
Stap 1.
Zet de bouillon met de gember, ketjap en citroengras op het vuur en kook hierin de spareribs gaar in ongeveer 75- 90 minuten. Haal de spareribs uit het vocht en laat afkoelen totdat je ze kunt vasthouden. Zet de bouillon even opzij (die komt weer van pas bij stap 3). Duw de ribbetjes er met je vingers uit.
Stap 2.
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de gefileerde spareribs op een bakplaat. Bak ze nog 10-12 minuten in de oven en besprenkel ze een paar keer met de bouillon.
Stap 3.
Maak met behulp van een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes van de meloen.
Meng voor de cocktailsaus alle ingredienten behalve de koriander en munt.
Stap 4.
Leg op elk bord wat stukjes sparerib, verdeel er de meloenbolletjes doorheen en garneer met koriander en munt. Serveer er de cocktailsaus apart bij in een schaaltje.