Gemarineerde varkenshaas met ananas
40-60 minuten
Koken
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Barbecue

Ingrediënten

2 varkenshaasjes van circa 300 g per stuk
1 klein blikje ananasringen op sap
2 theel. versgeraspte gemberwortel
2 eetl. chilisaus
2 eetl. sojasaus
2 eetl. plantaardige olie
stevig aluminiumfolie allesbinder of aangeroerde maïzena

Bereidingswijze

Stap 1
Vouw de punt van de varkenshaasjes om en zet vast met een houten prikker, zodat het vlees overal even dik is. Laat de ananasringen uitlekken en vang het sap op. Doe 2 eetlepels van het ananassap, de gemberwortel, de Chilisaus, de sojasaus en de olie in een schaal en roer goed door elkaar. Leg de varkenshaasjes in de marinade en laat ze afgedekt marineren. Keer ze een paar keer om.

Stap 2
Leg de varkenshaasjes elk op dubbele velletjes aluminiumfolie, verdeel de marinade erover en leg op elk varkenshaasjes 4 halve ringen ananas. Maak er twee pakketjes van. Bewaar ze tot ze op de barbecue worden gelegd in de koelkast.

Stap 3
Rooster de pakketjes niet te dicht boven niet te heet vuur circa 30 minuten tot de varkenshaasjes gaar zijn. (Maak eventueel een pakketje open om de gaarheid te controleren). Laat de pakketjes 5-10 minuten rusten. Maak de pakketjes open en vang het uitlopende vocht op. Giet het vocht in een steelpannetje, breng het op het vuur aan de kook en bind de saus met allesbinder of maïzena. Snijd de varkenshaasjes elk in 4 schuine plakken. Verdeel de plakken met de ananas over de borden en schep de saus erover. Lekker met een koude rijstsalade of warme basmatirijst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!