Gepaneerde aardappels met polenta
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 1 kg bloemige aardappels
– 85 g grove polenta
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepels grof zeezout
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– Peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in ruim water met zout net gaar in 12 minuten.
  2. Giet de aardappels af. Meng de polenta metpeper, zout en olijfolie tot een soort paneermeel.
  3. Leg de aardappels in het paneermeel. Goed schudden tot ze bedekt zijn met de polenta.
  4. Bak de gepaneerde aardappelen in een koekenpan met olijfolie in 15 minuten goudbruin en bestrooi ze met de gehakte peterselie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!