Ingrediënten
500 g kalfshaas
1 ui, geschild
1 stengel bleekselderij
1 wortel, geschild
1 teen knoflook
1 laurierblad
2 takken peterselie
1 l kalfsbouillon
1 dl droge witte wijn
Voor de saus:
1 blikje tonijn op olie, 150 g
3 ansjovisfilets
1 el kappertjes
2 el extra vergine olijfolie
2 el halfvette crème fraîche
sap van 1/2 citroen
zout en versgemalen peper
Garnering:
extra kappertjes
1 el zwarte olijven in plakjes
1 hardgekookt ei
2 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Snijd alle groenten in grove stukken en leg ze met de kruiden, bouillon en wijn in een pan. Laat aan de kook komen en zet het vuur laag. Leg de kalfshaas in deze bouillon en pocheer hem net tegen de kook aan in circa 15 minuten.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie, laat 10 minuten rusten.
Maal ondertussen de tonijn met de ansjovis, kappertjes en olijfolie in de keukenmachine fijn, voeg de crème fraîche toe en een paar eetlepels van de hete bouillon tot de saus een gladde en romige structuur heeft. Breng eventueel op smaak met citroensap, zout en peper.
Snijd de kalfshaas in dikke plakken en serveer direct met een lepel van de saus. Garneer met kappertjes, olijven, fijngehakt ei en peterselie.