Gepofte gevulde aardappel
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • Per persoon een oranje of witte zoete aardappel, of een Nicola of Opperdoezer
  • 100 g gekookte ham, in blokjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen en prik hier en daar gaatjes in de schil. Bestrijk de aardappels met wat olijfolie en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en pof ze in ongeveer drie kwartier gaar. Check de gaarheid tussendoor.
  2. Halveer de aardappels en hol ze uit. Meng het aardappelkruim met de yoghurt en de mierikswortel. Schep de blokjes ham erdoorheen en vul hiermee de uitgeholde aardappels.
  3. Bestrooi de gevulde aardappelhelften met de geraspte kaas en plaats ze in een lage ovenschaal nog even onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!