Ingrediënten
500 g buikspek
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 takjes rozemarijn, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
300 g zoete aardappels
25 ml slagroom
10 g bieslook, fijngesneden
Bereidingswijze
1. Meng de knoflook, rozemarijn en de olie in een kom.
Smeer het buikspek in met dit mengsel en doe dit
alles in een kookzak of afsluitbare kom. Leg de zak
of kom met inhoud koel weg en laat dit een nacht
intrekken.
2. Haal het vlees uit de zak of kom en leg het op een
barbecue van 110 graden. Strooi wat houtsnippers op
de kolen voor de rooksmaak. Laat het ongeveer 3 uur
garen, naar een kerntemperatuur van 70 graden.
4. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze in
20 minuten in ruim zout water gaar.
5. Giet de aardappels af en doe ze in een pureeknijper of
maak er puree van met een stamper. Verwarm de slagroom
en roer deze door de puree. Breng het op smaak
met peper en zout en roer er tot slot de bieslook door.