Gerookte casselerrib met mosterdhoningsaus en aardappels
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 plakken rauwe casselerrib, ca. 1 cm dik
  • 150 g gerookt spek, in dunne plakken
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels venkelzaad, gekneusd
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 75 g roomboter
  • 4 grote aardappels
  • 16 blaadjes salie, waarvan 8 fijngesneden
  • 400 g diepvrieserwtjes
  • 4 schijven citroen
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels zorgvuldig. Prik gaatjes in de schil en zet ze 16 minuten in de magnetron op 850 Watt of kook ze gaar. Bak de plakken spek in hun eigen vet.
  2. Smelt in een andere pan 50 gram boter en voeg de mosterd, honing, fijngesneden salieblaadjes, het venkelzaad en versgemalen peper toe. Doe de witte wijn erbij en laat het geheel 5 minuten inkoken.
  3. Dep de casselerrib droog en bestuif de plakken met bloem. Doe de rest van de boter in een koekenpan en bak ze 5 minuten aan iedere kant mooi bruin.
  4. Kook de erwtjes een minuut in water met zout. Spoel ze koud na zodat ze mooi groen blijven. Meng de uitgebakken spekjes en het spekvet erdoor.
  5. Maak een kruis met een mes in de aardappels en druk de vulling een beetje naar boven. Besprenkel ze met olijfolie en strooi er zout op. Zet ze nog 5 minuten onder een hete grill tot ze goudbruin zijn.
  6. Serveer de casselerrib met de saus, aardappels en de erwtjes. Snijd de plakken spek in stukken van een paar centimeter en leg die erbij. Maak het af met nog wat salieblaadjes en een schijfje citroen.

Voedingswaarde per persoon
585 KCAL (2455 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 37 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!