Gerookte kippensoep met hoed
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 gerookte kipfilets (á 150 g)
  • 1 prei, in dunne ringetjes gesneden
  • 250 g champignons, in kleine stukjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eidooier
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • Boter
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets in reepjes. Verwarm de bouillon en voeg de kipreepjes, de preiringetjes en de champignonstukjes toe. Laat de bouillon 10 minuten trekken.
  2. Bak de losgeklopte eieren in 15 gram boter tot ze stollen. Laat de eieren afkoelen en snijd ze in reepjes.
  3. Voeg versgemalen peper toe aan de afgekoelde bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Schep de bouillon in ovenvaste soepkommen. Doe de reepjes ei erbij. Maak de randen van de soepkommen nat en leg er een blaadje bladerdeeg op. Druk de randen goed aan.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en zet de soepkommen 20 minuten in de oven zodat de bladerdeeghoed gaat rijzen.

Voedingswaarde per persoon
355 KCAL (1490 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 18 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!