Gerookte-zalmcarpaccio
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Internationaal
Kerst

Ingrediënten

  • 400 g gerookte wilde zalm
  • 2 grote trostomaten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote rode ui, in dunne halve ringen gesneden of geschaafd
  • 4 theelepels roze peperkorrels
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en drooggedept
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verdeel de gerookte zalm over de borden. Ontvel de grote tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, het citroensap, de geperste knoflook en de tomatenblokjes. Schep de dressing net voor het opdienen over de zalmcarpaccio.
  3. Verdeel de fijngesneden ui en de roze peper en kappertjes over het gerecht. Garneer het met de peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 305 KCAL (1280 KJ).
EIWIT: 25 G. VET: 20 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!