Geroosterd koetsierstuk met koffie
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 600 g koetsierstuk
  • 500 g minikrieltjes in de schil, voorgekookt
  • 1 kopje sterke koffie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kleine rode kool
  • 2 takjes tijm
  • 4 eetlepels knoflookboter
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng zout, peper, knoflook en koffie met wat olijfolie en smeer het vlees hiermee in. Laat dit een nacht marineren.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een braadslede in met olijfolie, leg hierin het koetsierstuk en zet het geheel 25 minuten in de oven, tot het vlees mooi rosé is of een kerntemperatuur tussen 52 en 55 graden heeft bereikt.
  3. Leg de krieltjes in een ovenschaal en verdeel de knoflookboter eroverheen. Bestrooi het geheel met peper en zout. Zet dit 25 minuten in de oven.
  4. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd hem in acht parten. Verhit twee eetlepels boter in een braadpan en bak de kool 4 minuten per kant. Bestrooi de parten met peper en zout en voeg de takjes tijm en een scheutje water toe. Doe een deksel op de pan en laat de kool op laag vuur 20 tot 30 minuten smoren.
  5. Haal het vlees uit de oven en laat het ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Haal ondertussen ook de krieltjes uit de oven. Snijd het koetsierstuk in mooie plakken en serveer deze met de rode kool en krieltjes.

Voedingswaarde per persoon
484 kcal (2.131 kj). Eiwit: 38 g. Vet: 30 g (waarvan 7 g onverzadigd). Koolhydraten: 29 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!