Ingrediënten
4 eendenborsten van circa 150 g
zout en versgemalen peper
1 tl olie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geplet
1 takje tijm
200 ml balsamicoazijn
75 g suiker
100 ml verse sinaasappelsap
Bereidingswijze
Snijd de eendenborsten in het vet een paar keer schuin in en wrijf ze in met zout en peper. Verwarm de olie en fruit de sjalot en knoflook lichtbruin. Voeg de tijm, balsamicoazijn, suiker en sap toe en laat dit al roerende aan de kook komen. Laat de saus zachtjes tot de helft inkoken. Zeef de siroop en laat afkoelen. Verwarm een droge koekenpan en schroei de vetkant van de eendenborsten circa 4 minuten op middelhoog vuur. Bak de andere kant nog 4 minuten. De eendenborst moet stevig aanvoelen maar wel rosé zijn van binnen. Snijd de eendenborsten in schuine plakken, drapeer ze op een bord en giet er een lepel van de saus over. Lekker met een puree van erwtjes of andere groenten.