Geroosterde entrecote met gepofte koolrabi
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 flinke entrecotes met een randje vet (200 g per stuk)
  • 1 koolrabi
  • 200 g duxelles
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knofl ook (fijngehakt)
  • 350 g paddenstoelen
  • 225 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl cèpes-jus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue of grillpan. Schil de koolrabi en snijd deze in grove stukken. Breng de stukken op smaak met peper en zout en pak ze in aluminiumfolie in.
  2. Leg ze tussen de kooltjes van de barbecue of in een hete oven.
  3. Breng de entrecotes op smaak met peper, zout en knoflook en bestrijk ze met olijfolie. Laat dit een kwartiertje marineren en rooster ze daarna lekker. De koolpakketjes moeten ongeveer 40 minuten garen, het vlees ongeveer 8 tot 10 minuten.
  4. Haal de koolrabi uit de folie en serveer dit samen met de entrecotes. Besmeer alles met de duxelles.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!