Geroosterde kalkoendij met geroosterde groenten
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Internationaal
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 2 kalkoendijen, met bot (à 700 g per stuk)
  • 1 bol knoflook, in de schil gehalveerd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 aubergine, in dikke plakken
  • 1 vleestomaat, in dikke plakken
  • 1 rode ui, in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng 3 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn en schep dit door de gesneden groenten. Laat het geheel een uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verdeel 30 ml olijfolie over de bodem van een ruime braadslede.
  3. Leg de kalkoendijen in de braadslede en bestrooi ze royaal met zout en peper. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg de rasp toe. Snijd vervolgens de sinaasappel in parten en leg deze, samen met de knoflook en rozemarijn, bij het vlees.
  4. Besprenkel het geheel met ongeveer 30 ml olijfolie en plaats deze Sunday Roast ongeveer 60 minuten in de oven totdat alles gaar is (de kalkoen heeft dan als het goed is een kerntemperatuur van 70 graden).
  5. Gril de groenten rondom in een grillpan of tussen twee grillplaten totdat ze mooie grillstrepen hebben. Breng de groenten eventueel op smaak met zout en peper en serveer ze met het vlees in de braadslede.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 563 KCAL (2.371 KJ).
EIWIT: 84 G. VET: 16 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD).
KOOLHYDRATEN:
20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!