Ingrediënten
8-12 lamskoteletjes
olie om te bestrijken
Voor de couscoussalade:
500 gram couscous
geraspte schil en sap van 1 citroen
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
1 bosje bieslook
2-3 eetl. blauwe rozijnen
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de lamskoteletjes op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze aan beide kanten met wat olie en rooster ze aan beide kanten mooi bruin.
Stap 2
Maak de couscoussalade ruim tevoren, zodat de smaken goed kunnen doortrekken. Volg voor de bereiding van de couscous de aanwijzingen op de verpakking. Doe de couscous in een grote kom en overgiet met kokend water. Roer goed en laat circa 10 minuten rusten. In die tijd moet de couscous het water hebben opgenomen en moet zacht zijn. Maak de couscous met de vingers of met twee vorken goed los. Roer de citroenrasp en het citroensap, wat zout en peper en de olijfolie door elkaar en schep door de couscous. Hak de peterselie en de koriander fijn en knip het bieslook in ringetjes. Schep de kruiden met de rozijnen door de couscous. Geef bij de lamskoteletjes met couscoussalade een gemengde sla met komkommer en olijven, die wordt aangemaakt met een yoghurtdressing.