Geroosterde lamsrug met tomatenantiboise
0-20 minuten
Braden
4 personen
Voorgerecht
Lam
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 2 lamsrugfilets
  • 2 kropjes little gem (kleine kropjes Romeinse sla, gewassen en gedroogd)
  • 2 grote vleestomaten (ontveld in blokjes gesneden)
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 1 el tomatenketchup
  • ½ citroen, uitgeknepen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • ½ bosje koriander, gehakt
  • ½ bosje basilicum, gehakt

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de lamsrug met zout en peper. Braad rosé aan (circa 7 minuten) in een bakpan met de helft van de olijfolie.
  2. Wikkel in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  3. Meng ondertussen de in blokjes gesneden tomaat met de resterende olijfolie, tomatenketchup, citroensap, sjalotje en kruiden, en breng deze antiboise op smaak met zout en peper.
  4. Leg de slablaadjes in het midden van een diep rond bord. Snijd de lamsrug in plakjes en leg deze mooi op de sla. Schep ruim antiboise van tomaat over het lamsvlees.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!