Geroosterde paprikasoep met kokosroom, zonnebloempitten en mortadellareepjes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 plakjes mortadella (vleeswaren)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon, van bouillonblokje
  • 2 potten geroosterde paprika’s
  • 200 ml kokosroom
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 50 g geroosterde zonnebloempitten
  • olijfolie
  • peper en zout

TIP: Laat de mortadellareepjes weg en er ontstaat een heerlijk vegetarisch gerecht. Gebruik eventueel sojaroom voor een lactose- en glutenvrije soep!

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur, bak de uien en knoflook 2 minuten, voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  2. Voeg de uitgelekte paprika’s en bouillon toe en warm even door. Pureer het geheel tot een soep met een staafmixer.
  3. Rooster de zonnebloempitten kort in een droge pan en houd ze apart.
  4. Snijd reepjes van 1 tot 1,5 cm van de mortadella, rol deze op en houd ze apart.
  5. Verwarm de soep en proef; voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de soep met cirkels van kokosroom, mortadella, geroosterde zonnebloempitten en losse blaadjes basilicum.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 28 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!