Ingrediënten
1 ribeye van circa 250 g
4 el olijfolie
grof zout en versgemalen peper
1 tl gedroogde rozemarijn
1 ui, in dunne ringen
2 tenen knoflook, gehakt
1 grote rode paprika, zonder zaadjes, in dunne reepjes
mespunt chilipepervlokken
3 trostomaten, in blokjes
50 ml witte wijn
Bereidingswijze
Wrijf de ribeye rondom in met een eetlepel olijfolie, zout, peper en rozemarijn. Dek af en laat staan tot verder gebruik. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uiringen op middelhoog vuur aan tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook, paprikareepjes en chilipeper toe en bak zachtjes een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en wijn toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat in circa 10 minuten een beetje inkoken. Breng op smaak met zout en peper. De peperonata kan warm of koud bij het vlees gegeten worden.
Leg de ribeye op de barbecue en grill per kant circa 4 minuten voor een mediumgaar resultaat. Snijd het vlees in plakken en serveer met de peperonata.