Geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 750 g ribeye, aan een stuk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 15 g bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zeezout
  • Halve eetlepel kerriepoeder
  • Halve eetlepel dijonmosterd
  • 1 theelepel korianderzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden.
  2. Besmeer de ribeye met olijfolie, zout en peper en gaar hem een uur in de oven. Zet ondertussen de barbecue aan.
  3. Haal het vlees uit de oven en bak het in 10 tot 15 minuten rondom bruin op de barbecue.
  4. Maak ondertussen de piccalilly: breng de azijn met 100 milliliter water aan de kook. Kook hierin de uien 5 minuten. Maak een mengsel van de bloem, suiker, zout, kerrie, mosterd en het korianderzaad. Schenk al roerende het uienmengsel hierbij. Doe het geheel terug in de pan en laat het nog 2 minuten koken. Vervolgens af laten koelen.
  5. Snijd de ribeye in mooie plakken.Serveer ze met de piccalilly en lekker brood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!