Ingrediënten
4 rundersaucijsjes (of barbecueworstjes)
1/2 lt (kruiden)bouillon (van tablet)
zonnebloemolie
Voor de barbecuesaus:
1 ui
2 teentjes knoflook
stukje verse gember of 1 eetl. gembersnippers op siroop
1 pakje (2 dl) gezeefde tomaten of klein flesje tomatenketchup
1/2 dl citroensap of limoensap
2 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. worcestersaus
1 theel. mosterd
1/2 theel. kaneelpoeder
1/2 theel. chilipoeder
1/2 dl rum of brandy of vieux
Bereidingswijze
Stap 1
Pocheer de saucijsjes in hete bouillon, 15 minuten zonder te koken (barbecueworstjes hoeven niet gepocheerd te worden).
Stap 2
Meng voor de barbecuesaus de geraspte of fijngehakte ui met de geperste teentjes knoflook, geraspte gember of gehakte gembersnippers en de rest van de ingrediënten.
Stap 3
Bestrijk de saucijsjes met olie en rooster ze in ca. 5 minuten rondom bruin. Presenteer de saus bij het vlees.