Geroosterde rundersaucijsjes met Cubaanse barbecuesaus
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

4 rundersaucijsjes (of barbecueworstjes)
1/2 lt (kruiden)bouillon (van tablet)
zonnebloemolie

Voor de barbecuesaus:
1 ui
2 teentjes knoflook
stukje verse gember of 1 eetl. gembersnippers op siroop
1 pakje (2 dl) gezeefde tomaten of klein flesje tomatenketchup
1/2 dl citroensap of limoensap
2 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. worcestersaus
1 theel. mosterd
1/2 theel. kaneelpoeder
1/2 theel. chilipoeder
1/2 dl rum of brandy of vieux

Bereidingswijze

Stap 1
Pocheer de saucijsjes in hete bouillon, 15 minuten zonder te koken (barbecueworstjes hoeven niet gepocheerd te worden).

Stap 2
Meng voor de barbecuesaus de geraspte of fijngehakte ui met de geperste teentjes knoflook, geraspte gember of gehakte gembersnippers en de rest van de ingrediënten.

Stap 3
Bestrijk de saucijsjes met olie en rooster ze in ca. 5 minuten rondom bruin. Presenteer de saus bij het vlees.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!