Geroosterde speklapjes teriyaki
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Japans
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 speklapjes van 150 g per stuk
  • 1 dl sake of droge sherry
  • 1 dl japanse sojasaus
  • 1 el suiker
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Breng de sake, sojasaus en suiker aan de kook en laat 2 minuten pruttelen. Laat de marinade al roerende afkoelen en wentel de speklapjes erdoorheen.
  2. Verwarm de ovengrill voor en leg de speklapjes op een rooster midden in de oven. Zet de ovendeur op een kiertje en rooster de speklapjes circa 5 minuten of tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Draai ze om en rooster ze nog eens 5 minuten.
  3. Leg ze op een plank, bestrooi ze met bosui en sesamzaad en snijd ze in schuine dikke plakken. Lekker met sugarsnaps.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!