Ingrediënten
4 kalfsschenkelschijven
1 el. bloem
zout en peper
olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl. marjolein (gedroogd)
1 stukje sinaasappelschil
2 rijpe tomaten, in blokjes
2 dl runderbouillon (pot of tablet)
1 glas witte wijn
50 g koude boter
Voor de stamppot:
500 g aardappels, geschild en in blokjes
500 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
1 grote ui, gesnipperd
olijfolie
1 dl crème fraîche
zout en peper
versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Vermeng de bloem met zout en peper, wentel de kalfsschenkels door de bloem en braad ze rondom aan in olijfolie.
Haal de schenkels uit de pan en voeg knoflook, marjolein, sinaasappelschil en tomaten toe, bak even snel om en giet er de bouillon en wijn bij. Laat de saus aan de kook komen, doe het vlees erbij en zet het vuur laag. Laat het vlees in ca. 1 uur gaar worden.
Breng ondertussen de aardappels met ruim water en zout aan de kook, voeg na 10 minuten de spruitjes toe en kook nog 5 minuten tot de spruiten beetgaar zijn.
Bak in een koekenpan de ui in olijfolie lichtbruin. Klop de crème fraîche los en roer die samen met zout, peper en gebakken ui door de aardappels en spruiten en stamp er een grove stamppot van. Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas.