Ingrediënten
400 g kipfilet, in blokjes van 3 cm
mespunt cayennepeper
zout
1 el bloem
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
3 rijpe tomaten, in blokjes
1 kg mosselen, gespoeld en uitgezocht
1,5 dl witte droge wijn
handje peterselie, gehakt
1 citroen in vier parten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de blokjes kip in een schaal en vermeng met de cayennepeper, zout en bloem. Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan waar een deksel op past. Bak de kipblokjes om en om 2 minuten aan. Schep de blokjes uit de pan en voeg nog een eetlepel olie toe.
Stap 2
Roer het aanbaksel los en voeg de ui en knoflook toe. Fruit op zacht vuur 2 minuten en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de mosselen in de pan en zet het vuur hoog, schep de mosselen een minuut goed om in de tomaten en giet dan de wijn erbij. Zet het vuur weer lager en leg het deksel op de pan. Schep na 5 minuten de kipblokjes erdoor en stoof nog 5 à 10 minuten in afgesloten pan tot de mosselen makkelijk los laten van hun schelp als je er aan trekt.
Stap 3
Bestrooi het gerecht op het laatste moment met gehakte peterselie en geef er citroen bij. Lekker met rijst of brood en groene sla.