Gestoofde kip met witte wijn en mosterd
40-60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 3 blaadjes laurier (gedroogd)
  • 0,5 l droge witte wijn
  • 0,5 l kippenbouillon (pot of zelf getrokken)
  • 150 g Franse mosterd
  • 4 el peterselie (fijngehakt)
  • 100 g roomboter
  • 200 g zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Gaartijd: 45 minuten

  1. Snijd de bouten van de kip en smeer de kip en de bouten in met 75 gram mosterd. Bestrooi met zout en peper.
  2. Smelt boter in een braadpan en laat deze iets kleuren. Braad de kip aan en let op dat deze niet verbrandt. Voeg de rest van de mosterd toe en blus af met de wijn en de bouillon. Voeg de laurier toe.
  3. Laat deze stoverij ongeveer 45 minuten gaarsudderen en pluk het vlees van de botjes. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de rijst af en strooi de peterselie over de kip en dien op met de saus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!