Gestoofde ossenstaart met geroerbakte witlof
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 2 kg ossenstaart (stukken)
  • 2 el tarwebloem
  • 3 witte uien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 15 g tijm
  • 1 winterpeen, in stukjes gesneden
  • 0,5 l rode wijn
  • 1,5 l water
  • peper en zout

Geroerbakte witlof

  • 6 stronken witlof (middelgroot)
  • 4 el zonnebloemolie
  • fijn zeezout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de stukken ossenstaart met peper, zout en bloem en bak het vlees bruin in een braadpan.
  2. Voeg de uien, knoflook, tijm en winterpeen toe en bak dit even mee. Blus af met de rode wijn en vul het aan met water tot de stukken ossenstaart onder water staan. Laat het geheel in 3 uur gaar stoven met de deksel op de pan. Giet, als de stukken ossenstaart gaar zijn, de bouillon af en vang dit op in een andere pan.
  3. Kook deze bouillon in tot er een stroperige massa ontstaat.
  4. Laat de stukken ossenstaart wat afkoelen en pluk vervolgens het vlees ertussenuit.
  5. Meng de plukjes ossenstaartvlees met de bouillon en breng het op smaak met een snufje zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 704 KCAL (2960 KJ). VET: 10 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). EIWIT: 115 G. KOOLHYDRATEN: 14 G.

Geroerbakte witlof

  1. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de witlofstronk weg zodat de bladeren loskomen.
  2. Verhit een wokpan met de zonnebloemolie en wok de witlofbladeren in 3 minuten gaar. Breng de groente op smaak met fijn zeezout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 146 KCAL (600 KJ). VET: 15 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). EIWIT: 1 G. KOOLHYDRATEN: 2 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!