Gestoofde procureur met huisgemaakte winterjus
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg procureur, aan 1 stuk
  • 4 el olijfolie
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 bleekselderij, in plakjes
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 100 ml sherryazijn
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 100 ml sojasaus
  • 20 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 1 el korianderzaad
  • 3 steranijs, gekneusd
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 2 uur

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden. Bestrooi de procureur met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de procureur rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, voeg de rest van de olijfolie toe en bak hierin de wortel, ui, prei, bleekselderij en knoflook. Blus het af met de sherryazijn en laat het voor de helft inkoken.
  2. Leg het vlees weer in de pan op de groenten en doe er de kippenbouillon, sojasaus, peperkorrels, korianderzaad en steranijs bij. Zet de pan 2 uur in de oven.
  3. Haal de procureur eruit en zeef de saus. Laat de saus inkoken totdat hij dik en glanzend is. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de saus en een van de bijgerechten: Compote van gedroogd fruit en roze peperbessen, Gekaramelliseerde sjalotjes met bietensap en rozemarijn, Aardappel met munsterkaas of Risotto met walnotenolie en peer.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 866 KCAL (3612 KJ). VET: 59 G (WAARVAN 39 G ONVERZADIGD). EIWIT: 63 G. KOOLHYDRATEN: 13 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!