Gestoofde runderlapjes met speculaaskruiden, vijgen en zilveruitjes
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 runderstooflapjes
  • 2 el speculaaskruiden
  • 500 g schoongemaakte zilveruitjes
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 0,5 l rode wijn
  • 8 gedroogde vijgen
  • 50 g margarine

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 10 minuten
Stooftijd: 2 uur

  1. Bak de runderlapjes goed bruin aan in een klont margarine met de speculaaskruiden en de schoongemaakte zilveruitjes.
  2. Blus af met de rode wijn en voeg de laurier en kruidnagels toe.
  3. Stoof de lapjes gaar in ongeveer 2 uur. Voeg af en toe een beetje warm water toe.
  4. Kook de laatste 2 minuten de vijgen mee.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!