Gestoofde schouderkarbonade met verse tomaten en oregano
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 schouderkarbonades
zout en peper
1 el gedroogde oregano
sap van een 1/2 citroen
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
500 g trostomaten
1 dl witte wijn of sherry

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Leg de karbonades in een braadslee. Bestrooi ze rondom royaal met zout, peper en oregano. Giet het citroensap en olie op het vlees en bestrooi met de knoflook. Verdeel de trostomaten erover en giet als laatste de wijn erbij.

Stap 2
Schuif de braadslee in de oven en laat de karbonades in circa 40 minuten gaar stoven. Lekker met aardappels uit de oven en salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!