Gestoofde schouderkarbonades met romige uiensaus
20-40 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 25 g roomboter
  • 2 witte uien, in halve ringen
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • half bosje salie, gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 500 g pastinaak, geschild, in stukken
  • 250 ml volle melk
  • extra roomboter naar smaak
  • flinke hand rode-bietencress
  • maïzena (optioneel)

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 40 minuteb
Gaartijd: 1,5 uur

  1. Smelt de roomboter in een pan en bak hierin de karbonades in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de uienringen 5 minuten. Leg dan het vlees erbij en voeg de witte wijn, salie, slagroom en het bouillonblokje toe. Laat het geheel 1,5 uur met de deksel op de pan op laag vuur sudderen.
  3. Kook de pastinaak in de melk in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de pastinaak uit de melk en pureer deze met de staafmixer. Voeg net zoveel van de melk toe totdat een mooie puree ontstaat.
  4. Breng het op smaak met zout en wat roomboter.
  5. Neem het vlees uit de pan en bind (eventueel) de saus met wat maïzena. Schep op ieder bord wat pastinaakpuree, leg daarbovenop de karbonade met wat van de romige uiensaus. Garneer met de rode bietencress en eventueel een blaadje salie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!